Afwerking

Grafisch centrum Vorm op Maat werkt uw drukwerk af van ontwerp tot en met afwerking.

vouw- en nietmachine vouw- en nietmachine
inbinden boekjes inbinden boekjes
snijmachine veiligheid snijmachine veiligheid
lijmen rug lijmen rug
lamineren lamineren
 • Lamineren
  Lamineren is een vorm van plastificeren. Er wordt een (beschermende) matte of glanzende laag over uw drukwerk aangebracht. Handig om te bewaren en bijvoorbeeld bij uit te reiken instructies of handleiding. Wij lamineren van visitekaartjes tot en met A2-formaat.
 • Snijden
  Als het drukwerk klaar is, kan het op maat worden gesneden. Er zijn diverse snijvormen, met ronde hoeken bijvoorbeeld of inkepingen.
 • Perforeren
  Perforeren (vertanding) wordt toegepast om het afscheuren door de ontvanger, van bijvoorbeeld een aanmeldstrookje, te vergemakkelijken. Perforeren wordt ook gedaan om documenten/drukwerk in een 2-, 4- of 23-ringsmap  of ringband te bewaren. Wij leveren hiervoor ook geschikte mappen, inclusief schutbladen.
 • Nieten
  Nieten is een eenvoudige vorm van verzamelen en bundelen. Wij beschikken over de apparatuur om ook dikke pakken drukwerk te kunnen hechten.
 • Rillen (vouwen)
  Rillen is een voorbereiding op het vouwen, die ervoor zorgt dat bij dikkere papiersoorten (zoals karton) een mooie vouwlijn ontstaat. De groef wordt tevoren machinaal in het papier gedrukt.
 • Inbinden
  Inbinden gebeurt met metalen of plastic ringbandjes of thermisch (lijmen) met een linnen rug. De rugbreedtes die we leveren bij ringbanden, in diverse kleuren, variëren van 6,4 mm (40 vellen) tot 25.4 mm (200 vellen). Bij inbinden met linnen rug hanteren we drie opties: klein (3 tot 125 vellen), middel (126 tot 250 vellen) en dubbelzijdig, met papieren omslag. 
 • Samenvoegen/ in enveloppen stoppen
  Als het drukwerk klaar is, kunnen wij zorgen voor het verzendklaar maken ervan, door het drukwerk samen te voegen en in enveloppen te stoppen. In opdracht worden hiervoor voorbedrukte enveloppen gebruikt (alleen A5 en A4/A4+, in kleine oplages, van max. 500 stuks en in enveloppen zonder venster).

Neem vrijblijvend contact met ons op of kom eens langs in onze winkel, om te overleggen over uw wensen.

Laat u verrassen door de kwaliteit en prijs